This is the story about Nana and Pija.

This is the story about Nana and Pija. :)

Nana. seorang yang comel dan cantik. tinggi persis model. :D
Nana bertemu dengan Pija. Seorang yang comel tapi tak secomel Nana. Cantik tapi tak secantik nana. hahahaha

Nana and Pija berkenalan di Kolej Profesional MARA, Beranang. Mereka berkenalan pada semester pertama di kolej tersebut memandangkan mereka satu mentor. Perkenalan pada semester pertama tak rapat pun. Kenal gitu-gitu je. Haha. Nana dan Pija start rapat pada semester 3. Tu pun sebab kawan Nana, kawan Pija. Bermula semester tu, Nana dan Pija banyak meluangkan masa bersama.

Dipendekkan cerita, pada semester 5 Nana dan Pija duduk satu rumah. Something happened on the final semester. Nana merajuk, Nana pindah rumah. Persahabatan yang telah terjalin semenjak semester 3 mula renggangdan pada Nana, "Its the end of our friendship". Habis kolej, tak berhubung pun. Takde khabar. Sehingga menjelang 1 Syawal pada tahun 2015. Nana menerima permohonan maaf dari Pija. Nana dah lama maafkan Pija.

Takdir menemukan mereka Nana dan Pija belajar di UNiKL. Kami bertemu semula. Bermula bab yang baru persahabatan mereka. Bagi kami, "What happened past, stays in the past". We lived a new life. Semoga persahabatan yang dijalin hingga ke syurga. In shaa Allah.
Nurul Farahana Najwa Rafizi